Stichting Vrienden van de Health Promoters ondersteunen de organisatie Health Promotion South Africa Trust in Zuid-Afrika.

De missie van Health Promotion South Africa Trust (HPSA), een geregistreerde non-profitorganisatie, is het opleiden en bevorderen van gezondheid en welzijn op individueel en gemeenschapsniveau in Zuid-Afrika.

HPSA is actief in kwetsbare gemeenschappen, waar volwassenen, adolescenten en kinderen essentiële informatie en praktische vaardigheden leren over hoe ze ziekten kunnen voorkomen en een gezonde levensstijl kunnen leiden.

We geven les in gemeenschapscentra, op scholen, in crèches, in kerken en in commerciële centra. Aangezien de meerderheid van onze doelgroepen bestaat uit vrouwen en meisjes, bieden we ook andere workshops aan op verzoek, zoals het omgaan met geweld en verkrachting, opvoedingsvaardigheden en tienerzwangerschappen.

We noemen onze leraren Senior Health Promoters die dagelijks cliënten trainen die in deze kwetsbare gemeenschappen wonen. De cliënten worden opgeleid door iemand die hun taal spreekt en in hun gemeenschap leeft.

De impact van ons werk is aanzienlijk. We bereiken elk jaar tussen de 15, 000 en 20.000 mensen. Onze deelnemers genieten van hun kennis en zijn erg dankbaar voor de kans om kennis te leren die de gezondheid en vooruitzichten van hun familie, vrienden en zichzelf kan verbeteren. Er wordt ons ook vaak gemeld dat veel van onze afgestudeerden werk vinden in weeshuizen, crèches, ouderenzorg, etc.

De oprichters van Health Promotion South Africa Trust (HPSA) Dr. Harold E Robles en Dr Jelle Braaksma waren zich zeer bewust van de slechte gezondheid van veel mensen in kwetsbare gemeenschappen in Zuid-Afrika. Ze beseften dat er een dringende behoefte was om gratis gezondheidseducatie te bieden aan deze kwetsbare mensen.

Intussen breiden de activiteiten van HPSA zich ook buiten de grenzen van Zuid Afrika.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.healthpromoters.co.za

Ronald Kolk maakte special voor Health Promoters een speciale shawl

In 2016 heeft HPSA de goedkeuring van Barack Obama verdiend.